Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Västanviks AIF A-Lag Herrar

Följ

A-Lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Västanviks AIF
Fotboll
A-Lag Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Västanviks AIF 22 17 2 3 53
2 Strömtorps IK 22 13 6 3 45
3 SK Sifhälla 22 14 1 7 43
4 Torsby IF 22 14 1 7 43
5 IK Arvika Fotboll 22 12 3 7 39
6 Säffle FF 2 22 8 4 10 28
7 Töcksfors IF 22 8 3 11 27
8 Hertzöga BK 22 6 8 8 26
9 IFK Munkfors 22 7 4 11 25
10 Forshaga IF 22 7 4 11 25
11 Kils AIK 22 2 4 16 10
12 Immetorps BK 22 2 4 16 10

Match

IK Arvika Fotboll

1 - 0
Solviksvallen
19 maj 2015
19:30

Västanviks AIF

Referat

Referat: IK Arvika Fotboll - Västanviks AIF

Det blev som väntat en tuff batalj när vi gästade Arvika på Tisdagskvällen.
Med båda våra spelmotorer Darko o Vita borta av olika anledningar fick vi stuva om en del även denna match och det är klart att det ändrade matchplanen en del. Nu var planen lite svårspelad dock inte pga flera dagars evigt regnande för det fanns inte en pöl på hela plan vilket är fantastiskt, men den var lite ojämn. Detta innebar att snabbt kortpassningsspel inte var modellen för dagen vilket poängterades inför matchen.

Vi pratade även om att inte ta risker i de bakre regionerna som vi gjort i några matcher utan lyfta långt om vi kände press. Tyvärr var det preccis det vi inte gjorde efter 8min när deras anfallare stjäl bollen från vårt försvar och enkelt sätter bollen i nät.
Efter en jämn inledning gjorde detta att vi blev lite skärrade och de kunde ta tag i taktpinnen genom ett rakt distinkt spel där de vann alla andra bollar över hela plan men de skapade inte så många chanser även om de fick en del hörnor.
Vi kunde sticka upp några gånger o det farligaste var efter 17min när Milan bryter på mittplan och via snabbt spel mellan Micke o Djuka får Micke bra skottläge till höger men den för dagen fantastiske Arvika keepern kunde parera skottet.
Efter ca 25min började vi få lite ordning på spelet och bli lite spelförande och borde satt några bollar sista kvarten.
Vi minns naturligtvis Milans fina frispark i den 28:e minuten som målisen störtdyker o tar invid hans högra stolpe men vi hinner upp returen och lyfter in bollen framför mål. Där är vi först på bollen och får två lägen att sätta bollen men målisen gör en spektakulär dubbelräddning på mållinjen och nu kändes det att detta inte var vår dag. Då deras samspelta försvarspel var mycket bra krävdes det nått extra för att komma igenom.
Efter 32min kommer ett sånt anfall när vi fint rullar upp deras försvar o Marco får fint läge till höger i straffområdet men det fanns en demon där bak så skottet räddas till hörna.
I 37.e minuten kommer ett nytt jätteläge när Marco hittar fram till Micke som bryter sig loss o rullar bak bollen till Dusan som i bra läge sätter ett direktskott som dock smiter nån dm utanför.
0-1 i paus efter att lagen haft varsinn halva av halvleken o Arvika utnyttjat sina lägen bättre.

Spelet i andra var ganska likt den första med Arvika bättre i början o sen tog vi över mer o mer vilket är ganska naturligt när de försvarar sin ledning o vi jagar kvitteringen.
Efter 5min är vi nära när Marco är nere vid kortlinjen och tagit lärdom av nivån i matchen så han trycker hårt i ryggen på försvaren som täcker bollen o lyckas få en fot på bollen inåt men naturligtvis har målisen kommit i läge o kan reflexstoppa inspelet som annars givit öppet mål för oss.
Vi skapar fortsättningsvis en del lägen då vi får till snabbt passningsspel men deras sista utpost är för dagen omutlig och vi får jobba hårt för chanserna för några gratislägen får vi inte då de som sagt vinner alla andra bollar. Det kan ibland känns som otur att alla såna bollar går till motståndaren men det gäller även att vara på tå o läsa av spelsituationen för att hitta rätt position och det var de bra på.
Vi får dock ett läge efter 73min där vi är halvvägs upp för att jubla och det är en frispark från höger som Milan lyfter in bra och i bortre delen av straffområdet går Dusan upp. Han träffar bollen perfekt och bollen går hårt mot bortre krysset men tjatigt blir det för där gör målisen ännu en idioträddning och när Djuka är först på returen vinkas han lite konstigt av för offside.
Vi flyttar naturligtvis upp lite mer folk i offensiven o går ner på trebackslinje vilket öppnar för kontringar och på en sån får de att jätteläge att stänga matchen då en spelare efter räddning av Branco får öppet mål men med en youtubemiss skjuter han över. Nu vinkades han även av för offside vilket nog kändes skönt för honom. De har även några fler lägen men Branco gör en fin insats o fixar dessa på ett bra sätt.

Sammantaget var det ett stort steg frammåt jämnfört med de senaste matcherna då Arvika känns som det stabilaste laget vi mött hitills. Vi får dock inget med oss för tillfället utan blir bestraffade direkt vid minsta misstag samtidigt som vi har det otroligt tufft att få in bollen i nät.
Det var en fysiskt tuff match men med riktiga närkamper såsom fotboll ska spelas även om det var en del sena smällar efter bollen passats, speciellt i första halvlek mot Djuka som nog borde beivrats. (Att han låter alla höra att han får en smäll tar inte bort ojustheten i sig tycker jag, men många tycker att skriker man så får man skylla sig själv vilket jag har svårt att förstå.)
Det var även bra stämning mellan bänkarna på sidan utan en massa rop för att påverka domaren vilket var skönt att få uppleva.
Kaffe o wienerkrans i omklädningsrummer var sen grädden på moset för att lindra förlustdeppigheten.
Visserligen tre raka nollor nu men fjärdeplatsen som är målet är inte långt borta trots detta och kan vi hålla samma nivå eller naturligtvis helst höja den lite kommer segrarna snart trilla in igen.

Matchfakta: 0-1 (0-1)

0-1 8min Anfallare stjäl bollen av försvaret o sätter friläget enkelt.
57min Marco ut Philip in
78min Dusan ut Anton in
87min Frykedal ut Erik in
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Anton Wallin 1 0 0 0 0 0
Daniel Frykedal 1 0 0 0 0 0
Dusan Trivunovic 1 0 0 0 0 0
Emil Jonsson 1 0 0 0 0 0
Erik Lind 1 0 0 0 0 0
Marco Miller 1 0 0 0 0 0
Mikael Einarsson 1 0 0 0 0 0
Milan Trivunovic 1 0 0 0 0 0
Nebosja Dukic 1 0 0 0 0 0
Nikola Sarenac 1 0 0 0 0 0
Per Larsson 1 0 0 0 0 0
Philip Erlandson 1 0 0 0 0 0
Robin Einarsson 1 0 0 0 0 0
Tobias Nilsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Branislav Smiljanic 1 0 0 0 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 29 aug 2015, 14:00 Västanviks AIF - IK Arvika Fotboll 3 - 0